20 Kasım 2009 Cuma

Su Böreği


su böreğini hiç yapamazken saolsun meryem hoca saysesinde öğrenmiş oldum daha hamurunu bile açamazken
artık ustası oldum diyebilirim. ( eee2 ay bayunca yapıpda öğrenmemek biraz ayıp olurdu ) :)))))))neyse tarife geçelim

hamuru için :
8 su bardağı un
6 yumurta (halam 6 yumurtayı duyunca şok oldu 6 yumurtalı su böreği olurmu die kendii 2 yumurtalı yapar hemde yemelere doyulmaz bence 6 yumurtalı olmalı çünkü hiç dağılmıyor )
4 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar su

içi :

peyaz peynir
maydanoz

yapılışı:
hamuru yoğurunuz biraz dinlendikten sonra 12 eşit parçaya bölünüz onları ince açıp biraz kurutunuz kaynar suda haşlayıp soğuk suya atınız sonra tepsiye yerleştirilir her katına sıvı yağ dokünüz her katta yapılmalı sonra dilimleyip 175 derecee pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder