19 Ocak 2010 Salı

SARIYER BÖREĞİ


malzemeler:
hamuru için:
5 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardagı ılık su

Hamuru yoğurunuz ve 14 eşit parçaya ayırıp 10 dk dinlendiriniz hamur dinlenirken 200gr margarini eritiniz margarini soğuk bir yere koyun ve katılaşmaya başlayınca karıştırarak krem gibi yapın hamuru küçük açıp her yerine margarin sürünüz iki kenarını üst üste kadıktan sonra bir daha margarin sürünüz ve kare şeklinde katlayınız üzerine sıvı yağ sürünüz diğer hamurlarıda aynı şekilde yapınız dolapta1 saat bekletiniz sonra çok ince şekilde önce merdane sonra elle büyütünüz arasına peyaz peynir koyup gevşek sarınız üzerine yumurta sarısı sürünüz 200 derecede pişiriniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder