10 Haziran 2010 Perşembe

TİRAMİSU


Malzemeler:
1 paket kedi dili
1 lt süt
2,5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket labne peynir
1 paket kakao

ACIBADEM KURABİYE


Malzemeler:
3yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz badem

yapılışı:
yumurta akını ve şekeri çırp ve bademi ekleyiniz. yağlı kağıda 1 yemek kaşığı koyup 150 derecede pişiriniz

5 Haziran 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI SARMA


MALZEMELER:
yaprak
pirinç
soğan
zeytinyağ
kuş üzümü
çam fıstığı
karabiber
tuz
pulbiber

MUZLU YAŞ PASTA


MALZEMELER:
PANDİSPANYASI:
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

1 paket muzlu puding
1 paket krem şanti
1 lt süt


yapılış:
yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekleyiniz. yağlanmış kalıba döküp 175 derecede pişiriniz.soğuduktan sonra süt ile ıslatıp arasına muzlu puding ve muz dilimleri koyunuz dışını krem şanti ile kaplayınız.

TAVUK SALATA


MALZEMELER:
3 parça tavuk göğsü
2 adet patates
salatalık turşusu
dereotu
sarımsak
yoğurt. mayonez
tuz
yapılışı: tavuk ve patatesleri haşlayınız.küp şeklinde doğrayınız. turşu ve dereotunuda doğrayıp mayonez, yoğurt ve sarımsak ekleyip karıştırınız.

BROWNİ


MALZEMELER:
1 paket kakao
3 yumurta
1 paket margarin
1 paket kabartma tozo
1 paket vanilya
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı ceviz içi
aldığı kadar un

ıslatmak için soğuk şurup 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker.

üzeri için 1 paket çikolata sosu
yapılışı:
Tüm malzemeden hamur yap ceviz büyüklüğünde parçalara ayır.165 derecede pişir pişen hamurları soğuk şuruba batır en son üzerine çikolata sosu dök hindistan cevizi ile servis yapınız.

IZGARA KÖFTE


MALZEMELER:

500gr kıyma
1 yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
pulbiber
kimyom
galeta unu
yarım paket kabartma tozu

yapılışı : Tüm malzemeleri yoğurunuz.dolapta 1 saat bekletip şekil verip ızgarada pişiriniz.