23 Ocak 2010 Cumartesi

ETLİ PİLAV


tarif sonra

KİVİLİ PASTA


Ah annemin günleri olmasa mutfaga giresim yok
çünkü eskisi kadar fırsat bulamıyorum malum
sınav yaklaştı ama sınavdan sonra yeni tarifleri yayınlarım şimdilik yeni tarifler araştırıyorum:::)))

malzemeler:
kek için: 4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı un
vanilya ,kabartma tozu

yapılışı:
yumurta ve şekeri çırpınız daha sonra tüm malzemeleri karıştırınız yağlanmış kalıba döküp 170 derecede pişiriniz. soğuduktan sonra ortadan kesip sütle ıslatınız ve kremasını koyunuz (hazır pasta kreması kullandım) diğer parçayı kapatıp üzerini süsleyiniz.::)))

19 Ocak 2010 Salı

SARIYER BÖREĞİ


malzemeler:
hamuru için:
5 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardagı ılık su

Hamuru yoğurunuz ve 14 eşit parçaya ayırıp 10 dk dinlendiriniz hamur dinlenirken 200gr margarini eritiniz margarini soğuk bir yere koyun ve katılaşmaya başlayınca karıştırarak krem gibi yapın hamuru küçük açıp her yerine margarin sürünüz iki kenarını üst üste kadıktan sonra bir daha margarin sürünüz ve kare şeklinde katlayınız üzerine sıvı yağ sürünüz diğer hamurlarıda aynı şekilde yapınız dolapta1 saat bekletiniz sonra çok ince şekilde önce merdane sonra elle büyütünüz arasına peyaz peynir koyup gevşek sarınız üzerine yumurta sarısı sürünüz 200 derecede pişiriniz

PATATES GÜZELİ


MALZEMELER:

7 adet patates
1 yemek kaşaığı tereyağı
150 gr beyaz peynir
dereotu
maydanoz
yoğurt
sarımsak
mayonez
havuç

YAPILIŞI: Patatesleri haşlayıp tereyağı ve bayez peynir ile yoğurunuz ve büyük toplar yapınız sonra ince doğranmış maydanoz ve dereotuna bulayınız ortasını açıp sarımsaklı yoğurdunu koyunuz ve havuç rendesi ile süsleyiniz..:)

9 Ocak 2010 Cumartesi

1 Ocak 2010 Cuma

YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI


MALZEMELER:
2 adet kereviz
yoğurt
mayonez
ceviz
sarımsak